Yhteistyöt

Raami kehittämispalvelut ei suinkaan ole yhden naisen toimisto, vaan muutosta tehdään yhdessä rautaisten yhteistyökumppanien ja tiiviin asiantuntijaverkoston kanssa. Tämä sivu esittelee ajankohtaiset hankkeet ja yhteistyönä toteutetut palvelut.

Mikki kiinni!

Mikki kiinni! -hanke pureutuu kahteen ajankohtaiseen ongelmaan: etänä tapahtuvan vuorovaikutuksen aiheuttamaan kuormitukseen ja videovälitteisen kohtaamisen huonoon laatuun, joka johtaa yhteisöllisyyden heikentymiseen. Tavoitteemme on muuttaa etätapaamisten toimintakulttuuria uudella ja radikaalilla tavalla.

Lue lisää hankkeesta

Nainen istuu työpöytänsä äärellä ja on vuorovaikutuksessa näytöllä näkyvien kuuden henkilön kanssa. Hänen eteenpäin nojautuva kehon asentonsa ja käden osoittava ele kertoo, että hän on juuri aktiivisesti kommunikoimassa etänä oleville henkilöille. Kädessä hänellä on kynä valmiina kirjoittamaan pöydällä olevaan vihkoon.

Takkatupa

Työelämässä tarvittavaa kieltä opitaan parhaiten työpaikan arjen vuorovaikutustilanteissa. Kielen oppimisen mahdollisuuksia voi kuitenkin olla työn hektisessä arjessa niukasti. Rakensimme kielen oppimisen ja työhön perehdytyksen tueksi virtuaalisen ympäristön Herkkuravintola Takkatuvalle.

Tutustu Takkatuvan virtuaaliseen ympäristöön

Herkkuravintola Takkatuvan virtuaaliympäristön näkymä. Kuparinen kahvipannu takan hiilloksella.

Kielellisen saavutettavuuden keskusteluverkosto

Kielellisen saavutettavuuden keskusteluverkosto kokoaa yhteen sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita. Verkoston jäseniä yhdistää erityinen tavoite: jokaisella sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaalla tulisi olla yhdenvertainen oikeus saada tietoa palveluista, päästä palveluiden pariin ja ymmärtää heitä koskevia asioita vastaanotolla ja digipalveluissa.

Lue lisää keskusteluverkostosta

Vanhempi henkilö istuu tietokoneen äärellä. Hänellä on videoyhteys ruudulla näkyvään naispuoliseen terveydenhuollon ammattilaiseen.

Inklusiivinen koulutus

Euroopan komission Include-hankkeen tavoitteena on edistää inklusiivisuutta koulutuksessa konkreettisin keinoin. Yhdessä Irja Seilolan kanssa koulutamme Kosovossa erityisopetuksen henkilöstöä kielen oppimisen ja kielellisen saavutettavuuden eri teemoista.

Lisätietoa yhteistyöstä tulossa myöhemmin.

Aikuinen ja lapsi viittovat pulpetin äärellä. Pulpetilla on kynä ja vihko. Henkilöistä näkyy vain viittovat kädet.