Yhteistyöt

Raami kehittämispalvelut ei suinkaan ole yhden naisen toimisto, vaan muutosta tehdään yhdessä rautaisten yhteistyökumppanien ja tiiviin asiantuntijaverkoston kanssa. Tämä sivu esittelee ajankohtaiset hankkeet ja yhteistyönä toteutetut palvelut.

Mikki kiinni!

Mikki kiinni! -hanke pureutuu kahteen ajankohtaiseen ongelmaan: etänä tapahtuvan vuorovaikutuksen aiheuttamaan kuormitukseen ja videovälitteisen kohtaamisen huonoon laatuun, joka johtaa yhteisöllisyyden heikentymiseen. Tavoitteemme on muuttaa etätapaamisten toimintakulttuuria uudella ja radikaalilla tavalla.

Lue lisää hankkeesta

Nainen istuu työpöytänsä äärellä ja on vuorovaikutuksessa näytöllä näkyvien kuuden henkilön kanssa. Hänen eteenpäin nojautuva kehon asentonsa ja käden osoittava ele kertoo, että hän on juuri aktiivisesti kommunikoimassa etänä oleville henkilöille. Kädessä hänellä on kynä valmiina kirjoittamaan pöydällä olevaan vihkoon.

Kukaan ei ole kieletön 

Kukaan ei ole kieletön -hanke asettaa kommunikoinnin keinot uuteen järjestykseen. Teemme näkyväksi opettajien poikkeuksellisen syvällistä ymmärrystä eleistä, kehon asennoista, sijoittumisesta tilaan ja muusta kehollisesta vuorovaikutuksesta.

Lue lisää hankkeesta

Pöydälle aseteltuja erivärisiä, ympyränmuotoisia papereita, joille on kirjoitettu kommunikointiin liittyviä sanoja, esimerkiksi katse, näköyhteys, selkeä puhe ja kuvat. Paperilappuja ja sanoja on yhteensä 20 ja ne on aseteltu erilaisiin kokoonpanoihin.

Vuorovaikutuskoulutus hyvinvointialueen henkilöstölle

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan ammattilaiset kohtaavat asiakkaita monenlaisissa tilanteissa ja ympäristöissä: vastaanotolla, kotona, chatissä ja videovastaanotolla. Jotta asiakkaat tulevat kohdatuksi ja ymmärretyksi parhaalla mahdollisella tavalla, on tärkeää, että digitaalinen ja kielellinen saavutettavuus kohtaavat. Näin tapahtui, kun Raami ja Selko Digital toteuttivat vuorovaikutuskoulutuksen Keski-Suomen hyvinvointialueen koko henkilöstölle. 

Lue lisää koulutuksen sisällöistä ja toteutuksesta

Fysioterapeutti ohjaa vanhempaa miestä jumppanarun käytössä.

Takkatupa

Työelämässä tarvittavaa kieltä opitaan parhaiten työpaikan arjen vuorovaikutustilanteissa. Kielen oppimisen mahdollisuuksia voi kuitenkin olla työn hektisessä arjessa niukasti. Rakensimme kielen oppimisen ja työhön perehdytyksen tueksi virtuaalisen ympäristön Herkkuravintola Takkatuvalle.

Lue lisää Takkatuvan yhteistyöstä
Tutustu Takkatuvan virtuaaliseen ympäristöön

Herkkuravintola Takkatuvan virtuaaliympäristön näkymä. Kuparinen kahvipannu takan hiilloksella.

Takaisin ylös